Electronics Repair (sci.electronics.repair) Discussion of repairing electronic equipment. Topics include requests for assistance, where to obtain servicing information and parts, techniques for diagnosis and repair, and annecdotes about success, failures and problems.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1   Report Post  
Old July 25th 03, 10:19 PM
Erik Creyghton
 
Posts: n/a
Default K-deck Panasonic VCR NV-HD620

I replaced a worn roller on this deck and experienced some problems to get
the timing right. I re-aligned the lot and all works fine now beside the
auto rewind stop.

On a rewind the tape will go in slow motion when approaching the end but
then keeps on rewinding right across the clear milar section. The result is
a mechanical jam followed by a inload/load and initiating the rewind again;
this will continue for ever (till the tape snaps).

I guess tape end is sensed through an optical cell mounted on the erase head
pillar. I checked al connection and cleaned everything. Of course I am aware
of the extreme day-light sensitivity of this deck; the problem is also there
with the casing closed. No fault codes are produced.

Anyone aware of this kind of problems on K-decks, I would appreciate any
tips on how to determine what is wrong.

Erik



  #2   Report Post  
Old July 25th 03, 10:50 PM
Sofie
 
Posts: n/a
Default K-deck Panasonic VCR NV-HD620

Erik Creyghton:
The "end of tape" sensor is not on the erase head pillar but instead it is
to the left of the carriage. Likewise, the "beginning of tape" sensor is
located to the right of the carriage. Both of these sensors depend on the
center IR LED working properly.
--
Best Regards,
Daniel Sofie
Electronics Supply & Repair
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


"Erik Creyghton" wrote in message
...
I replaced a worn roller on this deck and experienced some problems to get
the timing right. I re-aligned the lot and all works fine now beside the
auto rewind stop.

On a rewind the tape will go in slow motion when approaching the end but
then keeps on rewinding right across the clear milar section. The result

is
a mechanical jam followed by a inload/load and initiating the rewind

again;
this will continue for ever (till the tape snaps).

I guess tape end is sensed through an optical cell mounted on the erase

head
pillar. I checked al connection and cleaned everything. Of course I am

aware
of the extreme day-light sensitivity of this deck; the problem is also

there
with the casing closed. No fault codes are produced.

Anyone aware of this kind of problems on K-decks, I would appreciate any
tips on how to determine what is wrong.

Erik






Reply
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Semi OT Roofing mat'l for a roof deck - old victorian home John Moorhead Woodworking 1 June 6th 04 07:49 AM
Cedar deck maintenance Eric Woodworking 3 October 11th 03 10:39 PM
Help - Deck flashing and inspections Jim Austin Woodworking 9 September 26th 03 09:00 PM
Varnishing a house deck? [deck refinishing] Ignoramus26420 Woodworking 19 July 22nd 03 03:20 PM
Deck Construction ? KJR UK diy 3 July 19th 03 10:11 PM


All times are GMT +1. The time now is 07:33 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2020 DIYbanter.
The comments are property of their posters.
 

About Us

"It's about DIY & home improvement"

 

Copyright © 2017