Electronics Repair (sci.electronics.repair) Discussion of repairing electronic equipment. Topics include requests for assistance, where to obtain servicing information and parts, techniques for diagnosis and repair, and annecdotes about success, failures and problems.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1   Report Post  
Jelly
 
Posts: n/a
Default help on SONY 32inch TV, KV-32TS36 1994(in service date)

Symptoms:
power on,
No raster for 5 minutes , timer LED front panel beats 1 time per second.
( is this blink an error code = 1 ?)
I know this set has error codes. (dont have list)


the sound is on and OK during the 5 min. no raster.


the CRT filiaments are on during NO raster ( confirming Flyback,power ok)

My Guess is:
For some reason the Video is being blanked by the CPU in the set (fault)
there is a pin 7 blank pin on the video card on my schematic.

I have not done any internal diagnose yet.
(scope or meter)
When set is working , it looks fair to good, good contrast and hue, but a tad
blurry. (adjusted the focus pot and a little better)

Has anyone seen anything like this?

thanks for any help from anyone. ( code Sonyblues)

thanks , tech posdmr
  #2   Report Post  
David
 
Posts: n/a
Default help on SONY 32inch TV, KV-32TS36 1994(in service date)

AKB circuit blanking the video due to a bad crt, too weak to maintain good
AKB balance. Do a google groups search for Sony video blanking, akb, etc.
Frequently asked question, even within the last week!!!!
David

FYI set too old for error codes. Sony first introduced error codes only a
few short years ago, 1998 on some XBR models.


"Jelly" wrote in message
om...
Symptoms:
power on,
No raster for 5 minutes , timer LED front panel beats 1 time per second.
( is this blink an error code = 1 ?)
I know this set has error codes. (dont have list)


the sound is on and OK during the 5 min. no raster.


the CRT filiaments are on during NO raster ( confirming Flyback,power ok)

My Guess is:
For some reason the Video is being blanked by the CPU in the set (fault)
there is a pin 7 blank pin on the video card on my schematic.

I have not done any internal diagnose yet.
(scope or meter)
When set is working , it looks fair to good, good contrast and hue, but a

tad
blurry. (adjusted the focus pot and a little better)

Has anyone seen anything like this?

thanks for any help from anyone. ( code Sonyblues)

thanks , tech posdmr



Reply
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sony TV service manual anyone? Bob Minchin UK diy 4 July 2nd 04 02:41 AM
Why I don't have a plasma or LCD TV either Jeff Strieble Electronics Repair 46 February 7th 04 07:43 AM
1991 Sony 8MM Camcorder real wierd problem --need expert help Ron G Electronics Repair 1 January 26th 04 10:11 PM


All times are GMT +1. The time now is 12:09 PM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2024 DIYbanter.
The comments are property of their posters.
 

About Us

"It's about DIY & home improvement"