Electronics Repair (sci.electronics.repair) Discussion of repairing electronic equipment. Topics include requests for assistance, where to obtain servicing information and parts, techniques for diagnosis and repair, and annecdotes about success, failures and problems.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1   Report Post  
Posted to sci.electronics.repair
external usenet poster
 
Posts: 4
Default snow, and the sound of snow

Hi, I'm new here, and this is my problem. I have a mid 1990's 25"
Magnavox tv. Yesterday all was well, today I only get snow and the
white noise with it. All the menu displays come up and I can adjust
color, etc..., the channel numbers pop up in the corner but no
picture or sound except the snow and white noise. I try to use the
vcr, with the same results, snow and white noise. I am not on cable,
but all the rooms are fed coax from the antenna thru an amp. The
other TV's in the house are receiving a normal signal. I scrolled
thru the menu to make sure it had not been switched to 'CABLE'. I
have tried different combinations of connections with and w/o the vcr
and the results are all the same. I can turn the volume up and down
and flip thru the channels, but all I get is snow and noise...any
thoughts, thanks, dougreed

  #2   Report Post  
Posted to sci.electronics.repair
CJT CJT is offline
external usenet poster
 
Posts: 1,155
Default snow, and the sound of snow

dougreed wrote:

Hi, I'm new here, and this is my problem. I have a mid 1990's 25"
Magnavox tv. Yesterday all was well, today I only get snow and the
white noise with it. All the menu displays come up and I can adjust
color, etc..., the channel numbers pop up in the corner but no
picture or sound except the snow and white noise. I try to use the
vcr, with the same results, snow and white noise. I am not on cable,
but all the rooms are fed coax from the antenna thru an amp. The
other TV's in the house are receiving a normal signal. I scrolled
thru the menu to make sure it had not been switched to 'CABLE'. I
have tried different combinations of connections with and w/o the vcr
and the results are all the same. I can turn the volume up and down
and flip thru the channels, but all I get is snow and noise...any
thoughts, thanks, dougreed

When you say you tried with the VCR, did you try playing a tape?

And is the result the same on VHF and UHF?

It sounds like the tuner may have died. Does that set have a direct
video input? If it does, that would come in past the tuner.

--
The e-mail address in our reply-to line is reversed in an attempt to
minimize spam. Our true address is of the form .
  #3   Report Post  
Posted to sci.electronics.repair
external usenet poster
 
Posts: 30
Default snow, and the sound of snow

CJT wrote in :

[snip]

When you say you tried with the VCR, did you try playing a tape?

And is the result the same on VHF and UHF?

It sounds like the tuner may have died. Does that set have a direct
video input? If it does, that would come in past the tuner.


Yah, tuner is dead for whatever reason. Power supply to it has gone, the
tuner itself does not work, etc. A mid 90's Magnavox TV set is 10 years old
and not really worth putting any money into to fix. You can hook up an old
VCR to the video input and then connect your cable to the VCR to use for a
tuner. Heck, you can get a brand new VCR at Wallmart for less than fourty
dollars. That is a *lot* cheaper than fixing a 10 year old television set.

--
~Ohmster
  #4   Report Post  
Posted to sci.electronics.repair
external usenet poster
 
Posts: 201
Default snow, and the sound of snow

Start by replacing the tuner module. Before replacing, verify that all
the feed voltages are in specs, and that the RF AGC circuit from the IF
section is functioning properly.

It is best to take the set to a service centre, if you are not trained
in TV servicing and do not have the set-up to do this type of work.

Jerry G.
======



dougreed wrote:
Hi, I'm new here, and this is my problem. I have a mid 1990's 25"
Magnavox tv. Yesterday all was well, today I only get snow and the
white noise with it. All the menu displays come up and I can adjust
color, etc..., the channel numbers pop up in the corner but no
picture or sound except the snow and white noise. I try to use the
vcr, with the same results, snow and white noise. I am not on cable,
but all the rooms are fed coax from the antenna thru an amp. The
other TV's in the house are receiving a normal signal. I scrolled
thru the menu to make sure it had not been switched to 'CABLE'. I
have tried different combinations of connections with and w/o the vcr
and the results are all the same. I can turn the volume up and down
and flip thru the channels, but all I get is snow and noise...any
thoughts, thanks, dougreed


  #5   Report Post  
Posted to sci.electronics.repair
external usenet poster
 
Posts: 4
Default snow, and the sound of snow

Hi, thanks for the info. No, the TV does not have a seperate video
input, and yes I tried to use the vcr as the tuner. The TV tuner must
be dead...Thanks again,see-ya...doug

Reply
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT +1. The time now is 09:25 PM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2023 DIYbanter.
The comments are property of their posters.
 

About Us

"It's about DIY & home improvement"